2024 te Veri Destekli 11 YouTube Trendi Bölüm 3
  • 06.03.2024
  • 1053

2024 te Veri Destekli 11 YouTube Trendi Bölüm 3

8. Rutin videolar

Rutin videolar, bir YouTuber´ın makyaj yapma, yatmaya hazırlanma, uzun bir günün ardından gevşeme gibi gece veya sabah rutinini gösterir. Bunlar, önceki yıllardaki “benimle hazırlan” trendinin devamı niteliğindedir.

İçerik oluşturucular, rutinlerini takip ederek, kullanıcılara kendi rutinlerini oluşturmaları için ilham vererek veya sadece rahatlamaları için onları izleyerek kendilerini gösterirler.

Güzellik eğitimleri 2020´de yaklaşık %50 daha fazla görüntülendi - bu nedenle, yararlanmak için güzel bir trend. Ayrıca, içerik oluşturucuların sponsorluk anlaşmaları çekmesi ve belirli markalardan ürünler önermek için ödeme almaları için harika bir fırsat.

İzleyicilerin %63´ü bir markayı YouTube´da gördükten sonra satın aldıklarını söylediğinden markalar ödemeye hazır .

9. YouTube Mücadeleleri

YouTube zorlukları uzun zamandır ortalıkta dolaşıyor. Eski tarz Cinnamon Challenge veya Chubby Bunny Challenge´dan daha yeni "24 saat boyunca Tek Renkli yemek"e kadar, meydan okumalar her boyuttaki içerik oluşturucunun biraz dikkat çekmesi için mükemmel bir yoldur.

“Gülmemeyi Deneyin” gibi bazı zorluklar evrenseldir ve her zaman yeşildir, ancak farklı nişlerin de kendi zorlukları vardır. Örneğin, yemek kanallarında genellikle kalori veya gıda rengi zorlukları bulunur.

10. Belgeler

Belge dizileri, belgesel tarzında yapılmış sınırlı bir video dizisidir. YouTube belgesel dizisi dediğimizde aklınıza Shane Dawson´ın Jake Paul üzerine yaptığı dizi ya da Demi Lovato´nun belgesel dizisi gelir. Ama orada izleyecek daha çok şey var.

Tarihten gerçek suça ve spora uzanan bu diziler, hızlı videolardan daha derine inen heyecan verici konuları keşfediyor.

Belgesel dizileri özellikle YouTube´u TV ekranlarında izleyenler için çekicidir. Mart 2020 itibarıyla, YouTube içeriğinin TV ekranlarında izlenme süresi ve CTV ABD´de 2019´a göre sırasıyla %80 ve %16,5 arttı .

Bu nedenle, daha uzun biçimli, ciddi YouTube video fikirlerini keşfetmekten korkmayın.

11. Sürükleyici Alışveriş Videoları

YouTube, insanların alışveriş yapma şeklini değiştirdi. İnsanların %90´ı YouTube´da yeni markalar veya ürünler keşfettiklerini söylüyor.

Alışveriş videoları YouTube´da her zaman popüler olmuştur. YouTube içerik oluşturucuları, nakliye ve "benimle alışveriş"ten hediye rehberlerine ve ürün incelemelerine kadar, izleyicilere nasıl kıyafet seçip satın alacakları konusunda kapsamlı bir deneyim sunar.

Bir sezon indirimi etrafında dönen bir video, izleyicilerin belirli bir markanın neler sunabileceğini ve bir şey satın alıp almamaları gerektiğini anlamalarına yardımcı olabilir. Bir müşteri ne kadar fazla etkiye sahipse, marka anlaşmaları ve ücretli promosyonlar için o kadar fazla potansiyel vardır.

YouTube´daki Trendler sayfası nasıl çalışır?

YouTube, her ülke için benzersiz bir trend video listesi gösterir. Trend olan videolara karar vermek için aşağıdaki faktörleri kullanır

*Görüntüleme sayısı

*Görüşler nereden geliyor

*Videonun ne kadar hızlı görüntüleme oluşturduğu (ör. "sıcaklık")

*Videonun yaşı

*Aynı kanaldan yapılan son yüklemelere kıyasla video performansı

Bu metrikler, platformun geniş bir kitleye hitap eden videolar bulmasına, dünyada olup bitenleri yakalamasına ve çeşitliliği sergilemesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Ayrıca, trend olan sayfanın yalnızca görüntüleme sayısına göre belirlenmemesini sağlar.

Eğilim sayfasına girmek için ödeme yapamazsınız ve genellikle yetişkin içerikli, küfürlü ve şiddet içeren videolar seçilmez.

YouTube´da trend olmak önemli mi?

Evet. Bir ölçüde. Keşfet sayfasına girmek, daha geniş bir kitleye ulaşmanıza ve görüntülemeleri/abonelikleri artırmanıza yardımcı olur. Ancak YouTube başarınızı ölçerken temel metrikleriniz şunlar olmalıdır

Görüntüleme hızı Bu metrik, videonuzun herkese açık hale geldikten sonra ne kadar hızlı görüntülendiğini gösterir. Görüntüleme sayısı almak, büyük ölçüde ilk üç saate bağlıdır. İyi bir hız elde etmek için doğru zamanda yayınlamanız ve bağlantıyı paylaşmanız gerekir. Görüntüleme hızı, YouTube´un içeriğinizi nasıl dağıtacağını belirler.

Ortalama görüntüleme süresi İnsanların videolarınızı ortalama olarak izlediği süre. İdeal olarak, bu mümkün olduğunca uzundur. Bunun %50´nin üzerinde olmasını istiyorsunuz. Yani 10 dakikalık bir video yayınlarsanız izlenme süresi en az beş dakika olmalıdır.

İzlenme süresi Bu, kullanıcıların genel olarak videolarınızı izlemek için ne kadar zaman harcadıklarını gösterir. Uzun canlı akışlar bu konuda yardımcı olur. Canlı yayınınızı yalnızca birkaç kişi izlese bile izlenme süreniz önemli ölçüde artar.

Oturum süresi Bu metrik, kullanıcıların her oturumda YouTube´da ne kadar kaldığını gösterir. Kısa biçimli bir içerik dizisi kullanıcıları bağımlı kılabileceğinden, bir video dizisi bu metriği artırabilir.

Tıklama oranı (TO) Videonuza tıklayan kişilerin sayısı. Başlığınız, küçük resminiz ve konunuzun tümü TO´nuzu etkiler. Trend olan konuların daha iyi TO´lara sahip olma olasılığı daha yüksektir, bu da tavsiye edilme şansınızı artırır.

Çözüm

YouTube trendleri sürekli gelişiyor. Bunlardan en iyi şekilde yararlanmanın anahtarı, yaratıcı ve stratejik olmaya devam ederken hızlı hareket etmektir.

Küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri, ürün veya hizmetlerinin kitleler tarafından fark edilmesini sağlamak için trendleri kullanabilirsiniz.