2024 te İzlenmesi Gereken 12 Önemli Instagram Trendi Bölüm 1
  • 06.03.2024
  • 1051

2024 te İzlenmesi Gereken 12 Önemli Instagram Trendi Bölüm 1

Fizikçilere doğa yasalarını yaratma hakkını kimin verdiğinden emin değiliz, ancak yeni, sarsılmaz bir gerçeği önermeyi çok isteriz "Instagram trendleri söz konusu olduğunda, değişmeyen tek şey değişimdir."

Elbette bu genel olarak sosyal medya trendleri için geçerli – dijital platformlar ve onları kullanma şeklimiz sürekli bir evrim ve değişim halinde – ama burada bu hikayeyi okuyorsunuz çünkü sadece neyin sıcak olduğunu ve neler olup bittiğini anlamak istiyorsunuz. 2024´de Instagram video trendleri, Instagram gönderi trendleri ve Instagram Story trendleri. Çünkü evet, geçen yıldan… hatta geçen aydan farklı.

Klasik Instagram. Bizi her zaman tetikte tutuyor.

Mesele şu ki sosyal medya pazarlamacıları kayıtsız kalamaz. Instagram pazarlama trendlerine göre hareket ediyor olsanız da olmasanız da, en azından neler olup bittiğini bilmek çok önemlidir, böylece hem markanızla hem de başarınızla alakalı bir sosyal medya stratejisi ve sosyal medya içerik takvimi oluşturma konusunda en iyi şansınız olur. Haberdar olun ve esnek kalabilirsiniz.

Pazarlamacıların 2024 için bilmesi gereken Instagram´daki en önemli trendler için okumaya devam edin.


2024´de bilinmesi gereken en önemli Instagram trendlerinden 12´si

Dans devrimi devam ediyor

TikTok , bir dudak senkronizasyon uygulamasından evrimleşti, bu nedenle müzik ve dans, DNA´sına işlendi. Platform bir sosyal medya devi haline geldiğinden, eğilimleri ve eğilimleri diğer satış noktalarına sızmaya başladı.

Bu, kullanıcıların Reels, Hikayeler ve ana sayfalarda hamle yapmalarıyla birlikte, dans ve dans mücadelelerinin Instagram´da da sabit hale geldiği anlamına geliyor.

Instagram´ın kendi 2024 trend raporu , genç kullanıcıların 3´te 1´inin "2024´de daha fazla dans mücadelesi görmekten heyecan duyduğunu" paylaşıyor, bu nedenle platformda daha ayrıntılı rutinler ve gelişen stiller ve dans mücadelelerine katılan veya bu mücadeleleri başlatan markalar için yüksek katılım bekliyoruz.venbsp


Instagram alışverişi norm haline geliyor

Instagram Shopping , pandemi alışkanlıklarının ve gelişmiş dijital araçların mükemmel fırtınasından kaynaklanan e-ticaretteki artışın bir parçası olarak 2021´de patladı . Instagram Alışveriş, müşterileri web sitenize yönlendirmek yerine, uygulamadan kolayca ürün seçip satın almalarına olanak tanır.

Her ay 130 milyondan fazla kullanıcı bir Instagram Alışveriş gönderisine dokunuyor - gerçek bir mağaza sahibinin ancak hayal edebileceği yaya trafiği.

Tüm işaretler, önümüzdeki yıllarda sürekli bir alışverişe işaret ediyor - eMarketer, sosyal ticaretin 2025 yılına kadar 80 milyar dolarlık bir sektör olacağını tahmin ediyor ve Instagram´ın 2024 Trend Raporu , Gen Z kullanıcılarının yaklaşık 4´te 1´inin sosyal ağları üzerinden alışveriş yapmayı beklediğini açıkladı. medya beslemeleri — yani hesabınızda henüz satın alınabilirliği etkinleştirmediyseniz… ne bekliyorsunuz?


Yaratıcılar kraldır

Beş Kuşağı Instagram kullanıcısından dördü, içerik oluşturucuların kültür üzerinde daha geleneksel ünlüler kadar veya daha fazla etkiye sahip olduğu konusunda hemfikir. Ve pandemi sırasında içerik oluşturucu ekonomisinin yükselişiyle birlikte, Instagram´da bu içerik sihirbazlarından daha önce hiç olmadığı kadar çok var 2021 itibariyle 50 milyon aslında.

ABD´de, pazarlamacıların %72,5´inin 2024 yılına kadar etkileyici pazarlamayı kullanması bekleniyor ve Instagram´ın Ortak Çalışmaları ve Markalı İçerik reklamları, markalar için işbirliğini her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Platformun en yeni araçları, içerik oluşturucuların birlikte çalışmak istedikleri markaları listelemelerine ve markaların belirli kampanyalar için en uygun içerik oluşturucuları filtrelemesine ve aramasına olanak tanır.

Temel olarak Instagram, çöpçatanlık oyununu elinden gelen en iyi şekilde oynuyor ve gerçekten, gerçekten, gerçekten sizin bunu başarmanızı istiyor. Doğrudan mesajlarda yalnızca ortak mesajları için yeni bir özel bölüm, potansiyel bir ortak çalışanla sohbet etmeyi de kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Şu anda test aşamasında, içerik oluşturucuların Instagram mağazaları için bağlı kuruluş geliri elde etme veya markalarla ortaklaşa kendi mağazalarını kurma yeteneği.

2024´de sosyal medya etkileyicileri ve içerik oluşturucularla çalışma hakkında bilgi için, buradan harika bir etkileyici pazarlama kampanyası oluşturma kılavuzumuza göz atın .


RIP, IGTV

Ekim 2021´de Instagram , özel uzun biçimli video formatı olan IGTV´nin kullanımdan kaldırıldığını duyurdu . Artık kullanıcılar, doğrudan ana Insta özet akışına 60 dakikaya kadar içerik yayınlayabilir.

Feed videoları ve IGTV videoları, profil sayfalarında tek bir sekme aracılığıyla görüntülenebilir (Reels kendi özel sekmelerine sahiptir). Bu arada IGTV uygulaması, Instagram TV uygulaması olarak yeniden adlandırılıyor.

Başka bir deyişle? Instagram´da uzun biçimli videolar çekmeyi seviyorsanız , kapı hala açık… ve formda ustalaşmak için ipuçlarımız hala geçerli!


Çok yaşa Reels

Instagram´ın TikTok ile rekabet etmek için tasarlanmış kısa biçimli video formatı Reels´i piyasaya sürmesi hem dün hem de bir ömür önceymiş gibi geliyor. Agresif bir algoritmik zorlama (ve uygulamanın navigasyonunda ön ve orta nokta) sayesinde Reels, modern Instagram deneyiminde bir mihenk taşı haline geldi.

Kısa biçimli içeriğe yönelik daha geniş bir sosyal eğilimle uyumludur. Heck, Youtube bile “Şort” oyununa giriyor .

Reels´i henüz denemediyseniz, şimdiki zaman gibisi yok. TikTok sosyal alana hükmetmeye devam ederken , Instagram muhtemelen Reels kullanıcılarını ödüllendirecek, böylece formatla oynamak için maruz kalma veya katılımda bir artış görebilirsiniz. Instagram Reels´i iş için kullanmaya ilişkin ipuçlarımıza buradan göz atın.

Yazı dizimin 1. bölümünü okudunuz. 2. bölüm bir kaç gün sonra yine burada...